Сестра Иванка

/1895 – 1941/

 

111

Читалището в Малорад се намира на мястото, където е била къщата на Йордан Иванов Влахов. Обозначени са къщите на братята Димитър, Христо и  сестрата Иванка.

1936-vlahov.jpg

24.05.1936 г. – Йордан Иванов Влахов е  с класа си и роднини: на първия ред, от ляво: дъщерята Вергиния на 3 г.8 месеца, синът Иван на 5 и половина месеца, зад Иван е Талчето, последното момиче на реда: Венчето. На последния ред от дясно на ляво, третият е Цветан /това са три от децата на Иванка/.

Наталия /Талчето/ живее след това във Варна, а Венчето – в Рогозин.

Децата на ИванаОт ляво на дясно: Йордан Влахов, дъщерята Вергиния Йорданова Влахова, синът Тодор Йорданов Влахов, дъщерята на Иванка Иванова Влахова /по мъж Петърчовска/ – Венчето Трифонова Петърчовска

Отпред от ляво на дясно: Наталия Трифонова Петърчовска /дъщерята на Иванка Влахова/ , синът Иван на починалия учител Ценко Велковски

Снимката е направена пред дома на Йордан Иванов Влахов в Малорад, след смъртта на Ценко Велковски на 30.11.1941г.

Verginia, lasarki

Снимка: Вергиня отпред в ляво, Талчето на Иванка е отпред в дясно, 2.04.1939 г.

Ivana, pogrebenie 1941

1941 г. Ивана Иванова Влахова загубва заради туберкулоза сина си Цветан и дъщеря си Мария, същата година си отива и тя от този свят. – На погребението на Цветан са всички негови съученици от гимназията, в шинели-униформа, а Йордан Влахов е до сестра си.

Werbeanzeigen